Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Ягодова торта с Рикота

Бърза торта със свежо крема сирене и пресни ягоди

около 16 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодова торта с Рикота

Тесто:

30 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
100 г лешници (смлени)
3 бр. яйца

Пълнеж:

400 г ягоди
1 бр. лайм
1 пак. желатин Dr.Oetker
100 г пудра захар
500 г рикота сирене (или крема сирене)

Украса:

100 г ягоди

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това 2 мин. на висока до получаване на гладко тесто. Разстелете сместа в намаслена кръгла форма за торта с ринг. Печете 25 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

След изпичане отделете блата от стените на формата и го обърнете върху покрита с хартия за печене кухненска метална скара. Оставете да изстине.

2

Пълнеж

Измийте, почистете и нарежете ягодите на малки парченца. Измийте лайма с гореща вода и го подсушете. Настържете кората и изстискайте сока на лайма. Накиснете желатина в няколко лъжици вода по указанията на опаковката. В тенджера загрейте сока от лайма, но без да завира. Смесете набъбналия желатин със загретия сок от лайм. Пресейте пудрата захар исмесете със сиренетоРикотата инастърганата коричка от лайма. Смесете 4 с. л. от кремообразната смес с желатина и с помощта на бъркалка за яйца, разбъркайте добре. Постепенно добавете желатиновата смес в останалия крем. Накрая разбъркайте ягодите в сместа. Намажете равномерно получената смес върху тортения блат. Оставете тортата за 2 часа в хладилника.

3

Украса

Нарежете на останалите измити ягодите и ги подредете върху тортата.