Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Ягодова крем-торта

Торта съчетание от плодов крем и ягоди

около 10 - 16 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодова крем-торта

Тесто:

125 г масло
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. яйца
150 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)
2 с.л. прясно мляко

Пълнеж:

500 г ягоди
1 пак. желатин Dr.Oetker
125 мл прясно мляко (ягода или ванилия)
75 г захар
500 г сметана (студена сладкарска)

Украса:

250 г ягоди
50 г конфитюр (кайсиев)
200 г сметана (студена сладкарска)
25 г шамфъстък (накълцан)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Разбийте маслото с миксер на крем и постепенно при непрекъснато бъркане добавете захарта и ванилената захар до получаване на хомогенност. Едно по едно разбийте яйцата в сместа, всяко по около 1/2 мин. на най-висока степен. Смесете брашното с бакпулвера и редувайки с млякото ги разбъркайте в тестото с миксер на средна степен.

Разстелете и загладете тестото в предварително намаслената форма за торта с диаметър 26 cm и печете около 20 мин. в средната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане свалете пръстена на формата и обърнете блата върху застлана с хартия за печене метална скара и оставете да изстине. Отлепете горния лист хартия, поставете блата върху тортена чиния и около него него сложете измития и подсушен пръстен на формата.

2

Пълнеж:

Половината от измитите и почистени ягоди намачкайте на пюре, а останалата половина нарежете на малки кубчета. Объркайте добре ягодовото пюре, плодовото мляко и захарта.Накиснете желатина в 50ml вода, докато набъбне, след което го разтворете на водна баня без да го оставяте да кипне! Разбъркайте около 4 с.л. от ягодовата смес в разтворения желатин и след това го прибавете към останалата ягодова маса. Когато кремът започне да се желира, внимателно разбъркайте в него и предварително разбитата на твърд сняг сметана и парченцата ягоди. Разпределете ягодовия крем връху блата, загладете и оставете тортата за 4 часа в хладилник.

3

Украса:

Измитите и почистените ягоди разрежете на половинки и разпределете върху повърхността на сладкиша. Прецедете кайсиевия конфитюр с цедка и го кипнете за кратко, след което с него намажете ягодите.

Отделете внимателно пръстена от тортата с помощта на остър нож. Разбийте сметаната на твърд сняг, напълнете я в шприц или полиетиленово пликче с отрязано връхче около 5 mm и украсете страните на тортата. Най-накрая поръсете с накълцан шам фъстък.