Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Ягодов пудинг сладкиш

Ягоди, шоколад, ягоди и мента

около 20 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодов пудинг сладкиш

тава (40 x 30 см)

Крем:

80 г захар
1 л. прясно мляко
2 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
75 г шоколадови парченца

Тесто:

250 г масло
200 г захар
½ ампула есенция ванилия Dr.Oetker
1 щипка сол
6 бр. яйца
100 г сладкарска сметана
100 г сладкарска сметана
250 г пшеничено брашно
2 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Украса:

1 кг ягодa
10 парчета шоколадови парченца
10 стръкa мента
10 стръкa мента

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Пригответе пудинга според указанията на опаковката. Оставете пудинга да се охлади като често го разбърквате.

2

Тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захар, есенция ванилия и сол до получаване на хомогенна смес. Разбийте яйцата на най-високата степен за около 1/2 минута. Пресейте брашното и бакпулвера и добавете към сместта като разбърквате с миксера на средна скорост. Разстелете тестото в предварително намазнена тава за печене.

Печете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух 30 мин. Извадете сладкиша върху метална скара и оставете да се охлади.

3

Украса

Добавете шоколадовите парченца към охладения пудинг и ги разбъркайте. Разстелете равномерно получената смес върху блата. Почистете, измийте и нарежете ягодите на половинки или четвъртинки. Разпределете ягодите, шоколадовата украса и листата от мента върху крема.