Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Ягодов конфитюр с маракуя

Сок, плодове и аромат на лимон

6 буркана (200 мл)

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодов конфитюр с маракуя

Продукти:

700 г ягоди
250 мл нектар от маракуя
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
500 г захар
1 пак. Гелфикс екстра 2:1 Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте, почистете ягодите и ги нарежете на дребни парченца. Претеглете 700 г.

2

Смесете ягодите, нектара и аромат лимонови корички - Финес в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трява да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за 5 минути.

Съхранявайте на хладно и тъмно място.