“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ягодов конфитюр с киви

Ягоди, киви и лимон за летните сутрини

6 буркана (200 мл)

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодов конфитюр с киви

Продукти:

500 г ягоди
500 г киви
500 г захар
1 пак. Гелфикс екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте, почистете ягодите и ги нарежете ги на дребно. Претеглете 500 г. Обелете и нарежете кивито на дребно. Претеглете 500 г.

2

Смесете ягодите, кивито и Финес в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчетето Гелфикс Класик 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. След като кипне, конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за около 5 минути.

Съхранявайте на хладно и тъмно място.