Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Ябълков пай с пълнеж от сметанов пудинг

Сочен сладкиши с класически пълнеж от ябълки и сметанов пудинг

около 16 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ябълков пай с пълнеж от сметанов пудинг

Пълнеж от ябълки:

750 г ябълки (златна превъзходна)
100 г суров марципан
50 г масло
2 с.л. мед
50 г захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker

Маслено тесто:

250 г пшеничено брашно
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
125 г масло
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол
1 бр. яйце

За поръсване:

50 г бадеми смлени
2 ч.л. канела

Пълнеж с пудинг:

1 пак. пудинг сметана Dr.Oetker
125 г захар
200 г сметана сладкарска
600 г заквасена сметана
6 бр. яйца

Поръска:

100 г суров марципан
100 г масло
150 г пшеничено брашно
50 г захар
4 с.л. мед

Приготвяне

Приготвяне

1

Пълнеж от ябълки

Обелетеябълките, нарежете гина четвъртиниислед това на филийки. Нарежете марципана на кубчета.Разтопетемаслото,меда, захарта ифинес аромат лимонови коричкив тиган на средна температура. Добаветекубчетата марципан иоставете да заври. Добавете нарязанитеябълкииоставете да се варят около 5минна слаб огън. Оставетеябълковатасмес да изстине.

2

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разточете 2/3 от тестото и застелете с него долната част на намаслена кръгла форма за торта с ринг (с диаметър Ø 28 см). Поставете ринга и го закопчайте. Останалото тесто раточете на дълго руло и поставете по страните на ринга като го притиснете, така че да не е по-високо от 3 см. Поръсете сладкиша със смлените бадеми и канела и оставете в хладилник докато приготвите пълнежа.

3

Пълнеж с пудинг

Смесете пудинга със захарта и 100 г от сладкарската сметана. Налейте останалата сладкарска сметана в тенджера и разбъркайте в нея заквасената сметана и поставете да заври. След това добавете пудинга, разбъркайте и върнете на огъня за кратко, докато се сгъсти. Разбийте яйцата в купа и налейте в пудинга на тънка струя като разбърквате енергично.

4

Поръска Щройсел

Нарежете марципана на кубчета. Смесете всички съставки и разбийте с миксер с куки за тесто.

Разстелете ябълковата смес върху охладеното тесто. Налейте пудинга отгоре и поръсете с поръската. Печете 90 мин в долната половина на предварително загрята фурна на 160°C при горен и долен нагревател или при 140°C при горещ въздух.

След изпичане оставете сладкиша да се охлади 10 мин.върху решетка. Извадете го от формата и поръсете с пудра захар.