Flag

Френски сладкиш с вишни

about 15 парчета (/парченца)
Леснa
40
Ароматен сладкиш със сладки вишни
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Разрежи сладкиша на квадрати и сервирай върху хартиени формички.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
350 гкомпот (от отцедени вишни)
6 бр.яйца
200 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
240 гпшенично брашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л.пудра захар
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Приготвяне

Подготви и претегли всички продукти предва-рително. Остави вишните да се отцедятдобре в голяма цедка или гевгир. Намаслитавата за печене. Загрей фурната на 180°C нагорен и долен нагревател или на 160°C нагорещ въздух.


Разпредели отцедените вишни равномерно втавата. В подходяща купа разбий яйцата смиксер, добави захарта и ванилената захар и разбъркай всичко за около 4 минути нависока степен. Смеси брашното с бакпулвера и го объркай в яйчената маса с миксер на ниска степен. Разстели готовата смес равномерно върху вишните втавата и печи на средното ниво на предварително загрятата фурна около 30 минути.


След изпичане поръси готовия сладкиш с пудра захар и го сервирай топъл или остави да изстине върху метална скара.

Съвет за рецептата

  • Разрежи сладкиша на квадрати и сервирай върху хартиени формички.