Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Франкфуртска мини-торта с карамелизирани бадеми

Сочна торта с маслен крем, касис, хрупкави бадеми

12 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Франкфуртска мини-торта с карамелизирани бадеми

Тесто:

3 бр. яйца
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол
150 мл олио
150 мл прясно мляко
225 г пшеничено брашно
4 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Крокант:

10 г масло
20 г захар
50 г бадеми (нарязани)

Маслен крем:

1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 г захар
500 мл прясно мляко
250 г масло

Пълнеж:

около 6 с.л. сладко от касис

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Пригответе масления крем като сварите пудинга според указанието на опаковката, но с 50 г захар. Покрийте повърхността му с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади, като от време на време го разбърквате.

2

Тесто

Разбийте яйцата, захарта, ванилената захар и солтана крем с миксер на висока степен. Добавете олиото и млякото. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към сместа като разбивате. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 20 см). Печете в долната половина на фурната 65 мин на 170°C на горен и долен нагревател или при 150°C на горещ въздух.Но на мин. 35 покрийте блата с хартия за печене, за да не покафене повърхността му. Продължете да печете на същите градуси.

След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.

След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.

3

Крокант

Запечете бадемите с маслото и захарта докато се получи златист крокант и изсипете върху хартия за печене да се охлади.

4

Маслен крем

Разбийте маслото на крем с миксер. Добавяйте към него пудинга лъжица по лъжица като разбърквате. Пудингът трябва да е със стайна температура.

5

Пълнеж

Минете през цедка конфитюра. Отделете хартия за печене от блата и го разрежете хоризонтално на три равни по височина блата.

Напълнете масления крем в шприц с накрайник диаметър 10 мм. Поставете първия блат в тортена чиния и го намажете с половината конфитюр и след това шприцвате топки крем една до друга. Поставете отгоре втория блат и повторете същото. Сложете третия блат и намажете с останалия крем. Декорирайте накрая с шприца. Накрая поръсете с кроканта и оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.