“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Екзотично Тирамису с ананас и нар

Свеж десерт с маскарпоне и екзотични плодове

около 8 порции /дози

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Екзотично Тирамису с ананас и нар

Продукти:

½ бр. ананас
1 бр. нар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
125 г кантучини
150 мл прясно изцеден портокалов сок
4 с.л. ликьор (портокалов)
250 г маскарпоне
250 г извара (или крема сирене)
75 мл прясно мляко
60 г захар
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker

Украса:

2 с.л. какао премиум Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Подготовка

Обелете ананаса, отстранете твърдата му сърцевина и нарежете половината на малки кубчета. Нарежете нара осминки и изронете зрънца от всяко парче. Разбъркайте кубчетата ананас, зрънцата нара с ванилената захар. Смесете портокаловия сок с ликьора. Разпределете кантучините в стъклени чашки и полейте с портокаловия сок. Разпределете отгоре плодовете.

Смесете сиренето маскарпоне, изварата, млякото, захартаи Финес – аромат портокалови корички и разпределете сместа върху плодовете. Оставете десерта в хладилника за около час.

2

Украса

Подгответе шаблон звезда с размера на чашата. Преди сервиране го наложете и поръсете с какао върху маскарпонения крем, за да се получи звезда.