Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Детска парти торта

Сладка изненада за малчуганите

около 10 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Детска парти торта

Пандишпаново тесто:

3 бр. яйца
90 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
90 г пшеничено брашно

Смес за пандишпанови топчета: :

4 бр. жълтъци
25 г пудра захар
4 бр. белтъка
25 г захар
1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
55 г пшеничено брашно

Крем: :

100 г млечен шоколад
80 г масло
½ ампула есенция ванилия Dr.Oetker

Пълнеж:

2 бр. белтъка
около 4 ч.л. захар
1 пак. желатин Dr.Oetker
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
100 г бял шоколад
100 г млечен шоколад
250 мл сметана (течна)

Украса:

200 г фин марципан Dr.Oetker (червен)
около 10 г пудра захар
около 1 ч.л. вода
около ½ пак. глазура шоколад Dr.Oetker
около 10 г бял шоколад
около 10 г фин марципан Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Разбийте яйцата, захарта и ванилената захар на крем с миксер (7 мин.) и разбъркайте с пресятото брашно. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене тава с диаметър около 28 cm. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200 °С около 12 минути. Веднага след изпичане извадете и обърнете пандишпановия блат върху поръсена със захар кухненска хартия. Намажете хартията, с която сте го пекли, със студена вода и внимателно я отлепете. Изрежете окръжност с диаметър около 24 cm и поставете около нея пръстен/ринг за торта. Натрошете останалата част от блата.

2

Крем:

Разтопете на водна баня шоколада и го объркайте с маслото и ½ ампула есенция ром. Слепете изпечените топчета с получената смес и ги оставете да изстинат.

3

Смес за пандишпанови топчета:

Разбийте жълтъците и пудрата захар на крем. Отделно разбийте белтъците, захарта и пудинга на твърд сняг. Внимателно смесете белтъците с жълтия крем и добавете с леко разбъркване брашното. Напълнете получената маса в шприц или в полиетиленово пликче с отрязано ъгълче и в застлана с хартия за печене тава (при нужда тави) оформете 60 малки топчета (диаметър 3 cm) на известно разстояние едно от друго. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200°С около 15 минути.

4

Пълнеж:

На водна баня при висока температура разбийте белтъците със захарта след това извадете съда от водната баня и доразбийте на твърд сняг. Накиснете желатина в 3 с.л. вода, разтворете го на водна баня, прибавете есенцията ром и разбъркайте в белтъчната смес. Разделете сместа на две и към всяка част добавете 125ml сметана и съответно белия и млечния шоколад. Намажете блата с по-малко от всеки крем и загладете.

От топчетата отделете 6 бр. за главички. Останалите подредете във формата. Редувайки двата пълнежа намажете и загладете повърхността, запълнете празнините между топчетата и оставете за 2 часа в хладилник.

5

Украса:

За да оформите главичките, разточете марципана като правоъгълник с дебелина 3 mm, от него отрежете 6 квадрата (10 x 10 cm) и ги намажете леко с вода.Увийте около топчетата, изрежете излишния марципан и загладете получените окръжности - главички.

Оформете и залепете малки марципанени нослета и устни и със заострен прибор оформете отворите им. С помощта на малко разтопени бял и черен шоколад и смес от пудра захар и вода „нарисувайте" върху главите коса и очи.

Когато сте готови с украсата на главите, внимателно извадете тортата от формата. Поръсете я отгоре и отстрани с пандишпановите трохи и поставете главичките. От останалия марципан оформете елементи по желание и довършете украсата.

Съхранявайте тортата в хладилник до нейното консумиране.