Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Десертен крем „Класа”

Класическа комбинация от ванилия, бадеми и ягоди

около 6 порции /дози

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Десертен крем „Класа”

Продукти:

1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
500 мл прясно мляко
200 г сметана за разбиване

Бадеми:

40 г захар
50 г бадеми смлени

Допълнително:

500 г ягоди (пресни или замразени)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 с.л. плодов сок (портокалов)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Пригответе пудинга според указанието на опаковката и го покрийте с домакинско фолио, за да не образува коричка. Оставете го да се охлади.

В тиган с незалепващо покритие без мазнина карамелизирайте бадемите със захарта като разбърквате непрекъснато. Оставете бадемите да изстинат върху хартия за печене.

2

Почистете и измийте ягодите. Оставете 3 ягоди за украса на края. Останалите ягоди нарежете на малки парченца и ги объркайте с портокаловия сок и ванилената захар. Разделете ягодите в чашите. Разбийте сметаната на твърд сняг. Разбъркайте изстудения пудинг с миксер на пухкав крем и разбъркайте със разбитата сметана. Разпределете крема върху ягодите и оставете да се охлади.

3

Украсете с карамелизираните бадеми и ягоди.