Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Боровинкова торта с ванилов крем

Вкусен ванилов крем на два блата с боровинки и печени бадеми

12 парчета /парченца

изисква повече опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Боровинкова торта с ванилов крем

Ванилов крем:

3 пак. желатин Dr.Oetker
2 пак. Премиум пудинг със смляна шушулка бурбонска ванилия Dr.Oetker
750 мл прясно мляко
100 г захар
500 г боровинки (пресни и замразени)
400 г сметана (сладкарска)

форма за печене с ринг (Ø 26 cm)

Пандишпаново тесто:

2 бр. яйца
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
60 г пшеничено брашно
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Тесто:

150 г пшеничено брашно
100 г масло
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Намазване:

2 с.л. комфитюр от боровинки

Украса:

50 г филирани бадеми
20 г пудра захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Пригответе желатина според указанията на опаковката. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но като добавите 750 мл мляко и 100 г захар. Прибавете желатина към топлия пудинг и разбъркайте добре. Изсипете пудинга в купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете да се охлади.

2

Пандишпаново тесто:

Разбийте яйцата с миксер на най-висока степен до получаване на пяна. Смесете захарта с ванилената захар. Разбърквайки добавете постепенно захарната смес в рамките на минута, след което разбивайте още две минути. Пресейте брашното с бакпулвер и разбийте в сместа на най-ниска степен. Поставете сместа в кръгла форма за печене, предварително застлана с хартия. Печете в средата на предварително загрята фурна, около 10 минути, на горен и долен нагревател, на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Отстранете ринга от формата за печене. Обърнете блата върху предварително покрита с хартия за печене метална решетка. Отстранете дъното на формата за печене и оставете блата да се охлади.

3

Втори блат:

Почистете формата за печене и намазнете. Към брашното прибавете останалите съставки и разбъркайте с миксер първоначално на най-ниска степен, а след това на най-висока, докато тестото не започне да се рони. Разстелете сместа в кръгла форма за печене предварително застлана с хартия и я натиснете отгоре с помощта на лъжица. Печете в средата на предварително загрята фурна около 12 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

4

Отстранете ринга от формата за печене и оставете твърдия блат да се охлади върху металната решетка. След това го поставете върху чиния за торта и го намажете с комфитюр от боровинки. Отстранете хартията за печене от пандишпановия блат и го поставете върху конфитюра. Поставете отново рингът от формата за печене.

5

Ванилов крем:

Изчистете и измийте боровинките. Разбийте добре сметаната. Разбъркайте пудинга със сметаната. Добавете 300 г боровинки и намажете ваниловия крем върху пандишпановия блат. Останалите боровинки ги разпределете на разстояние 2 см от краищата върху крема. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.

6

Украса

Запечете бадемите в тиган без мазнина докато станат златисти. След това ги оставете в чиния, за да се охладят. Махнете ринга от тортата. Украсете с бадеми. Преди сервиране поръсете тортата с пудра захар.