Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Билкови солени пандишпанови пастички

Пастички с подправки и смути

12 парчета /парченца

изисква малко опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Билкови солени пандишпанови пастички

Пандишпаново тесто:

3 бр. босилек пресен, връзки
4 бр. белтъка
½ ч.л. сол
4 бр. жълтъци
3 г черен пипер прясно смлян
75 г заквасена сметана
100 г пшеничено брашно
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Крема сирене:

200 г сирене крема
75 г заквасена сметана
3 г сол
3 г черен пипер прясно смлян
3 г чили на прах
½ бр. кресон
½ бр. босилек пресен, връзкa

Зелено смути:

1 бр. краставица (около 400г)
1 бр. чушкa зелена
1 бр. рукола връзка
1 бр. авокадо
½ бр. кресон
3 г сол
3 г черен пипер прясно смлян
1 с.л. захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
3 с.л. оцет ябълков
1 с.л. зехтин
250 мл вода ледена

Червено смути:

500 г домати чери
1 бр. чушкa червена
3 г сол
3 г черен пипер прясно смлян
3 г чили
1 с.л. захар
1 с.л. оцет ябълков
1 с.л. зехтин
250 мл вода ледена

дървени шишчета

Приготвяне

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг на най-високастепен. Отделно разбъркайте жълтъците с черния пипер и заквасената сметана в купа. Пресейте брашното с бакпулвера и добавяйте постепенно заедно с разбитите белтъци към сметановата смес. Разстелете равномерно тестото в плитка тава, застлана с хартия за печене. Нарежете листата босилек на тънки ленти и разбъркайте в сместа. Печете 8 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°С на горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.

След изпичане обърнете блата върху застлана с хартия работна повърхност и оставете да се охлади.

2

Крема сирене

Разбийте крема сиренето заедно със заквасената сметана и овкусете със сол и черен пипер. Около 1/3 от крема овкусете с чили, останалия пасирайте с кресон и босилек.

Отделете хартията за печене от повърхността на блата. Разрежете на четири, така че да се получат 4 правоъгълника с размери 20x15 cm.Половината от билковия крем намажете на едната четвъртина и поставете отгоре втората четвъртина като притиснете леко. Намажете повърхността с чили крема. Поставете следващия блат и намажете с останалия билков крем. Накрая пристиснете отгорепоследната четвъртина и оставете да се охлади за поне час в хладилник.

3

Зелено смути

Обелете и нарежете краставицата. Измийте и нарежете на четвъртинки чушката. Почистете, измийте и подсушете руколата. Разполовете авокадото, изхвърлете костилката и с помощта на лъжица отделете плода от обелката. Пасирайте фино зеленчуците с кресона. Овкусете със сол, черен пипер, захар, Финес – аромат лимонови корички, захар, оцет, зехтин. Добавете ледената вода и отново пасирайте. Прелейте и оставете да се охлади.

4

Чевено смути

Измийте и разполовете доматите. Измийте и разполовете чушката. Пасирайте фино зеленчуците. Овкусете със сол, черен пипер, чили, захар, оцет, зехтин. Добавете ледената вода и отново пасирайте. Прелейте в чаша и оставете да се охлади.

Нарежете солената торта на 12 квадрата и отново по диагонал на две. Забодете 12 триъгълни пастички на дървените шишчета. Разпределете зеленото и червеното смути в 12 чаши. Сервирайте солените пандишпанови пастички със смути.