Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Бадемови монети, шоко-луни и кайсиеви лодки

От едно тесто три вида дребни сладки за зимни празници

около 80 сладки /бисквитки

изисква малко опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Бадемови монети, шоко-луни и кайсиеви лодки

Маслено тесто:

1 бр. яйце
200 г пшеничено брашно
½ пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. какао Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г бадеми смлени
125 г масло
6 г коледни продправки*

Допълнително:

2 с.л. мармалад кайсиев

Украса:

около 30 г кувертюр шоколадов
30 г пудра захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера и какаото в купа, добавете останалите продукти, като оставите 1 с.л. бадеми настрани. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на три еднакво големи топки.

Поръсете останалите бадеми върху плота и върху тях от едната топка оформете руло с дължина 25 см, увийте в домакинско фолио.

Втората топка разделете на две и оформете две рула отново с дължина 25 см и ги поставете върху хартия за печене. С горната част на показалеца притиснете в средата на всяко от двете рула, така че да станат широки около 3 см и се оформи своеобразно каналче. В тенджера затоплете кайсиевия конфитюр при непрекъснато бъркане. С него напълнете полученото „каналче". Печете около 15 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте рулата заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят за 5 мин. След това още топли ги нарежете около 21 парченца със ширина 2 см.

От третото тесто оформете две рула. Нарежете всяко на 12 парчета, от които оформете 24 лунички с дължина 7 см като ги подредите върху застлана хартия за печене тава. Печете 12 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете полумесеците с хартията върху метална решетка да се охладят.

Нарежете охладеното бадемово руло на филийки с дебелина половин сантиметър и ги поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладките заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

2

Украса

Разтопете кувертюра на водна баня, напълнете го в свежа торбичка за съхранение, отрежете едно ъгълче и украсете полумесеците. С пудрата захар поръсете монетките сладки.

*Коледните подправки включват смлян кардамон, канела, звезден анасон и др.