Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Амарето-пудинг с кафе

Десерт с дъх на бадеми

около 4 порции /дози

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Амарето-пудинг с кафе

Продукти:

1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
500 мл прясно мляко
40 г захар
2 г кафе (на прах)
25 г тъмен шоколад
1 с.л. ликъор Амарето

Приготвяне

Приготвяне

1

Пригответе пудинга по указанията на опаковката. Разсипете половината горещ пудинг в купа и покрийте с домакинско фолио, за да избегнете образуването на коричка. Объркайте кафето в останалият пудинг до пълното му разтваряне и покрийте с домакинско фолио. Оставете двете купи с пудинг да се охладят. Начупете шоколада на малки парченца, напълнете го в здрава полиетиленова торбичка и я затворете добре. Поставете шоколада да се разтопи на водна баня при слаб огън. След това отрежете единия ъгъл на торбичката, украсете стените на четири стъклени чашки и ги поставете в хладилника, за да се втвърди шоколадът. Разбъркайте в охладения пудинг ликьора Амарето. Разпределете крема в украсените чашки, редувайки двата пудинга и поднесете с бисквитка.